De naam Hobru is een samenvoeging van de achternamen van Jolanda de Bruin en Henk Hol, die het bedrijf ruim 10 jaar geleden oprichten. Jolanda: ”We hadden een vrachtwagen en een privé bestelbus, dat was alles. De vraag of we voor onszelf wilden beginnen kwam vanuit de markt. Die stap hebben we toen gezet in in no-time hadden we vijftien klanten. Veel grote aannemers wilden ons graag hebben. Alles gebeurde vanuit huis, dat wil zeggen, we waren een huis aan het bouwen en richtten onze de garage in als kantoor.” Hobru stelde zich van meet af aan flexibel op, investeerde in materieel en groeide snel. “Hoe snel werd aan mij pas echt duidelijk toe het bedrijf vier jaar geleden verhuisde naar het industrieterrein van Geldermalsen. Het was tijdens de verhuizing een lange sliert van bestelwagens, trucks en materieel.”.

De dynamiek van Hobru is bijna niet in woorden te vatten. Het bedrijf is zeven dagen per week, 24 uur per dag actief in de infra, met alles wat niet wit (belijning), zwart (asfalt) of groen(voorziening) is. Hobru werkt in opdracht van alle groet wegenbouwers en is inmiddels een gerenommeerd bedrijf in wegenonderhoud. De hoofdactiviteiten bestaan uit reparaties van geleiderails, onderhoud aan snelwegen en het toepassen van verkeersmaatregelen. Daarnaast is Hobru verantwoordelijk voor de calamiteitenservice in een groot gebied rond de gemeente Geldermalsen tot aan de Duitse grens en Zwolle maar ook richting de Europoort.

24/7 beschikbaar

Hobru BV is een volcontinu bedrijf dat zich bezig houdt met alle mogelijkheden werkzaamheden op en rond de infrastructuur. De organisatie een op vele terreinen partner van de grote wegenbouwers en een bedrijf dat 7 dagen per week, 24 uur per dag klaar staat voor haar opdrachtgevers.
Hobru heeft ruim 25 mensen in vaste dienst, maar met de oproepkrachten meegeteld zijn er iedere dag wel veertig mensen op de weg. Daarnaast is er enorm veel materieel te vinden bij het bedrijL Zo worden in de werkplaats diverse mobiele wegafzettingssystemen bijgeladen en staan er op het terrein veel soorten waarschuwingsborden, pylonnen en mobiele rijstrooksignaleringssystemen. Die laatste worden onder meer gebruikt bij wegwerkzaamheden waar vaste signalering afwezig of buiten werking is.